Ontdek Zaandam
EN DE GEZELLIGE OMGEVING

Zaandam is een gezellige stad waar van alles te beleven is. Je kan er winkelen, uiteten, uitgaan, naar de bioscoop, het theater en nog veel meer. Daarnaast is Zaandam ook rijk aan cultuur. Niet alleen in het centrum maar ook daarbuiten. Zo is de Zaanse Schans niet ver van het centrum gelegen. De Zaanse Schans staat bekend om zijn typische Hollandse uitstraling en natuur. Ideaal om even de stad uit te vluchten en tot rust te komen.

Winkelen

Voor de echte shopliefhebber

Zaandam is een van de leukste winkelsteden. Het heeft een gevarieerd winkelaanbod  onderandere een Primark, H&M en straks een nieuwe ZARA. De winkels zijn gelegen in het hart van de binnenstad van Zaandam, namelijk aan de onlangs weer open gegraven Gedempte Gracht. Daarnaast is Zaandam omringd door leuke steden als Haarlem, Amsterdam en Alkmaar. Deze zijn makkelijk bereikbaar met de trein. Je bent bijvoorbeeld met de trein binnen een kwartier in Amsterdam.

Eten & Uitgaan

Samen met je vrienden

In Zaandam kan je gezellig eten en uitgaan. De keuze uit verschillende restaurants en cafés is groot. De chique restaurants bevinden zich aan de Zaan en de gezellige eetcafés in het centrum en op het Damplein. Op het Damplein bevinden zich vele terrasjes rondom het standbeeld van Czaar Peter de Grote, de ideale plek voor een hapje en een drankje. Ook in de avonduren is het Damplein gezellig en kan je prima met je vrienden uitgaan in de vele uitgaansmogelijkheden.

Cultuur

Ontdek de rijkdom van Zaandam

Zaandam staat bekend om zijn authentieke architectuur van klassieke herenhuizen en Zaanse huisjes. Zo kenmerkt het nieuwe stadhuis zich door een reeks losse uitvergrote Zaanse huizen. Ook het Intel hotel is een spraakmakend gebouw. Dit hotel bestaat uit 70 opgestapelde Zaanse huisjes. Naast de authentieke architectuur is Zaandam ook rijk aan kunst en cultuur. Het heeft een ruim aanbod aan culturele voorzieningen, zoals een bioscoop, het Zaantheater en diverse musea.

ENTHOUSIAST GEWORDEN? INSCHRIJVEN