Veelgestelde vragen
over CaZa Zaandam

Wat zijn de hoofd huurvoorwaarden?

Kandidaat huurders dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen:

1) Je/jullie moet(en) een aantoonbaar bruto jaar inkomen hebben van 50 keer de maandhuur (op basis van 1 persoon) of 60 keer (op basis van 2 personen). Dit is incl. 8% vakantiegeld en excl. Toeslagen.

2) Maximaal twee huurders per appartement.

3) Werkgeversverklaring is verplicht.

4) Twee maanden borgsom per aanvang huur.

5) Huurtermijn is tenminste 18 maanden, daarna voor onbepaalde tijd.

6) Verhuurder kan aanvullende informatie vragen zoals bijvoorbeeld een huurdersverklaring.

Wat is de procedure?

Schrijf je in op de website en vermeld hierbij je inkomensgegevens en overige gegevens (compleet invullen is vereist).

Hierna ontvang je het inschrijfformulier en de inschrijfprocedure. Wanneer je voldoet aan de vereisten word je op de wachtlijst geplaatst. Zodra er een appartement beschikbaar is krijg je bericht.

Is huurtoeslag mogelijk?

Gezien de inkomenseisen zal er zeer beperkt gebruik gemaakt kunnen worden van huurtoeslag. De huurtoeslag is onder andere afhankelijk van je inkomen. De hoogte van een eventuele huurtoeslag kan je berekenen via www.toeslagen.nl .

Welk energielabel hebben de woningen?

Bijna alle woningen zijn voorzien van energielabel A. In combinatie met een eigen zeer energiezuinige CV ketel en goede isolatie heb je je stookkosten en energiekosten volledig  in eigen hand.

Hebben de woningen een berging?

Op iedere verdieping zijn voor iedere woning bergingen aanwezig. Enkele woningen hebben een inpandige berging.

Fietsen worden in een gemeenschappelijke berging geparkeerd naast de entree. Scooters hebben een eigen berging aan de zijde van het station.

Hoe hoog zijn de servicekosten?

De servicekosten variëren van €47 per maand voor de kleinste appartementen tot €59 per maand voor de grootste appartementen. Deze kosten zijn onder andere voor schoonmaak en glasbewassing, onderhoud van installaties en kosten van de lift en algemene verlichting. De nutsvoorzieningen staan op je eigen naam, en zijn dus geen onderdeel van de gemeenschappelijke servicekosten.

Hoe is de parkeergelegenheid?

Parkeren op het naastgelegen parkeerterrein betreft betaald parkeren van 9.00 uur tot 19.00 uur van maandag tot en met zaterdag. Het eerste uur is gratis, daarna 1,85 euro per uur. Het dagtarief is 18,50 euro. Een verloren kaart kost €30,-.

Parkeren op het naastgelegen parkeerterrein betreft betaald parkeren, voor de actuele tarieven verwijzen we je naar de website https://www.p1.nl/parkeren/zaandam/parkeerterrein-ebbehof.

Aan wie kan ik vragen stellen?

Verdere vragen kan je sturen naar [email protected]

Zijn er ook 3 kamer appartementen?

Nee, de appartementen zijn 1 of 2 kamers groot.

Zijn huisdieren toegestaan?

Het is alleen toegestaan kleine, niet giftige huisdieren te houden en men is verplicht erop toe te zien dat zij andere bewoners geen overlast bezorgen of schade toebrengen. Honden, katten en andere grotere dieren zijn niet toegestaan en verboden om toegang te krijgen in het gebouw waarvan het gehuurde deel uit maakt.